Keresés
  • bartaagnes

Videó önéletrajzot forgattam a fejembenhttps://www.youtube.com/watch?v=9NGG9z5oR1g&list=PLVqSlYcYHA6l54olpgkHm4Xp3A6SLks9V&index=26&t=24s


Aki videózással foglalkozik annak úgy gondolom elengedhetetlen, hogy legyen egy videó önéletrajza. Így gondoltam ezt már évekkel ezelőtt is amikor megszületett az ötlet a fejemben, hogyan szeretném mindezt kivitelezni. Megírtam a szinapszist, ami néhány mondatban összefoglalja a film lényegét. Megterveztem a storyboard és az animatik segítségével, hogy mi legyen a képen, mikor legyen ott, és meddig tartson. Ezekről a fázisokról már olvashattatok régebbi bejegyzésemben. Végig gondoltam, hogy mit szeretnék elmondani, és azt felvettem hangrögzítő segítségével. Kerestem a filmemhez passzoló zenét. Kerestem a film szövegét alátámasztó fotókat az alkotásaimról. Azt gondoltam, hogy ez még kevés. Kevés a hang, a zene, az álló kép, még mozgó felvételt is szerettem volna a filmbe tenni, hogy ne legyen annyira statikus. Mivel 2010 decemberében, azaz amikor készült a film, már anya voltam, így volt egy csomó játékunk otthon. A másfél éves lányom egyik kedvenc játékát hívtam segítségül a filmemhez: a mágneses rajztábláját. Onnan jutott eszembe, hogy ilyesmit használhatnék, hogy régen volt egy mese, amit nagyon szerettem. Ott Linda a magyar akciófilm-hős rajzolt esti mesét ceruzával papírra. A TV-s meséiről nem találtam csak hangfelvételeket sajnos. Az akció-vígjáték sorozat viszont utólag megnézve elképesztő élményt adott néhány éve, akkor még tudtunk izgalmas akció-vígjáték sorozatot gyártani. :)

Egyedül dolgoztam. Én vettem fel a videót kézből, miközben a másik kezemmel rajzoltam. Elég kifacsart helyzetbe kellett emiatt rajtolnom és a mágnestábla sem enged túl finom rajzolatot létrehozni. Az eredmény viszont így is nagyon tetszett nekem.

Először egy almát rajzolok. Ez azt jelképezi, hogy az én személyiségem is úgy ért meg a sok érdekes szakot elsajátítva, ahogyan az alma a képen.

A második rajz egy papírköteget ábrázol. Ez arra utal, hogy rengeteget rajzoltam gyerekkorom óta, míg elértem arra a szintre, amin vagyok. :)

A harmadik rajzot érdekes oldalról kezdtem rajzolni. Már óvodás koromban oda voltam az olyan rajzolásmódért, amiben a végén derül ki, hogy mit is ábrázol a kép. (Ezt a technikát már oviskoromban tökélyre fejlesztettem fejjel lefelé rajzolt kutyámmal.) Az elkészült kép a videóban önmagáért beszél. Saját magamat rajzoltam le munka közben.

A negyedik rajzon egy szimbolikus Mona Lisa-t készítettem, arra utalva ezzel, hogy a célom, hogy egyszer én is egy ilyen fantasztikus, mindenki által ismert és elismert művet alkossak.

A videó önéletrajzom már igényli a frissítést. Az elején lévő adatokban még a régi honlapcímem szerepel a névjegykártyán. (Akkoriban -bő 12 évvel ezelőtt- született az ötlet, hogy létrehozunk egy olyan weboldalt, amit mindenki saját kényére-kedvére alakíthat. Sajnos a fejlesztést tanulmányaim miatt abbahagytuk a férjemmel, pedig jócskán megelőztük az ötlettel a korunkat.) A film a technikájában is igényli már a frissítést, de szerettem volna megmutatni nektek mielőtt az újba belefognék.

6 megtekintés0 hozzászólás