Keresés
  • bartaagnes

A fürkész kalandja

https://youtu.be/DRSmtHsyRsc


Az első animációs filmem báb animáció volt. Alapvetően nem különösebben rajongtam a báb animációs mesékért, amiket a TV-ben adtak gyerekkoromban. Népszerűsége ellenére például a "Misi mókus"-ért sem rajongtam különösképpen. Mégis ez az animációs forma tűnt a legkézenfekvőbbnek, amikor a szinapszist, story-board-ot és animatikot elkészítettem. 

A bábot is én varrtam meg a karakterterveim alapján. A film hősére a kisállat-határozóban leltem rá. Szürke filcből készült a teste és fehér függönyanyagból a szárnya, így állt össze a fürkészem. Rabságának történetét, csodálatos szabadulását, örömét és vészjósló jövőjét vettem lencsevégre. 

A film felvételében egy barátom segített, aki szintén oda volt a filmkészítésért, mint én. Az övé volt a fényképezőgép is amivel végigfotóztam a film minden egyes kockáját, és őt instruáltam, hogyan mozgassa a bábot az egyes jelenetekben. Fotóztam a képkockákat és közben animáltam a kötélről lógó bábot. A kiterjesztett szárnyú nagy sas alakját kartonból vágtam ki. 

A film vágáskor raktam mindent szépen a helyére, az animatik segítségével. A zenét, amit eredetileg választottam hozzá sajnos szintén le kellett cserélnem, mert jogdíjas volt. Szerencsére találtam helyette másikat, ami illik a film hangulatához, témájához, üzenetéhez. A film végét nyitottan hagytam. 

Ennek a filmemnek a készítése segített hozzá, hogy megszeressem az animációt és a vele járó munkát. Elindított az animációs filmkészítés ösvényén. A kész filmből később fekete-fehér képregényt is készítettem. A bábomat pedig azóta is őrzöm a szekrényemben.

3 megtekintés0 hozzászólás